top of page

Antalya Gezi Rehberi

27.11.17 | Gonca Kaya

Uygun fiyatlı uçak biletlerini takip etmenin en güzel yani yeni yerler görmek ve yeni planlar yapmak tabiki. Bu defa Alternatif bir Antalya turu yapalım, daha önce görmediğimiz yerlere gidelim dedik. Dolu dolu bir plan oldu baştan söyleyelim :)

 

Sedir Kahvaltı Evi – Gözleme/Çakırlar

Antalya’da kahvaltı denilince muhtemelen ilk Çakırlar bölgesi akla gelmektedir. Yani araştırmalarımıza dayanarak söylüyoruz. Gidip, tattıktan sonra da haklı bir söylem olduğuna karar verdik.

Öncelikle Çakırlar bölgesinde köy kahvaltısı yapmak için yollara düştüyseniz; hamur işinden uzak durmayı, rejim olaylarını bir kenara bırakmanızı öneririz. Bazlama ve gözlemenin kahvaltının yıldızı olduğu bir yer burası. Üstelik fazlasıyla huzurlu ve uygun fiyatlı. Hava alanına yaklaşık 40 dk mesafede olması da ayrı bir cezbedici noktadır.

Phaselis/Çamyuva

Kemer’de yer alan Phaselis Rodos’lular tarafından kurulmuş bir liman kentidir. Kentin 3 limanı bulunuyor. Su kemerleri, anfitiyatro ve kentin ortasındaki uzun caddesi dikkat çeken yerlerinden. Phaselis’in tarihini çok bilmemekle birlikte doğasına hayran kalmış bulunuyoruz. 3 farklı plajı var. Sakin bir deniz ve tarihle iç içe geçirebileceğiniz güzel bir gün için Antalya’ya gittiyseniz bu fırsatı değerlendirin deriz.

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim)

08:00 – 19:00

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan)

08:00 – 17:00

Giriş: 20 TL

Müze kart geçerli.

Olimpos/Kumluca

Phaselis’ten 40 dk kadar giderek Olimpos antik kentine ulaşabilirsiniz. Olimpos’ta pansiyonlar genellikle bungalov ve ağaç evler şeklinde. Antik kent girişine kadar arabayla gidebiliyorsunuz. Girişler ücretli. Müze kartı olanlar müze karttan faydalanabilirler. Antik kente giriş yaptıktan sonra denize ulaşmak çok uzun sürmüyor. Ancak Antıik kentten Olimpos plajına geçmek için sudan geçmek durumundasınız, gözünüz korkmasın en fazla dizlerinize kadar ıslanıyorsunuz.  

Tarih ve doğa ile iç içe güzel bir vakit geçirmek istiyorsanız Olimpos güzel bir adres ancak kasım ayında çok haraketli olmadığını paylaşmakta fayda var.

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim)

08:00 – 19:00

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan)

08:00 – 17:00

Giriş: 20 TL

Müze kart geçerli.

Yanartaş/Çıralı

Gezi planımızın başında Meşhur Yanartaşı gece görmeye gitmek istiyorduk. Olimpos’taki pansiyonlar yeterli sayıya ulaştıklarında Yanartaş’a tur düzenleniyor. Yeterli sayıya ulaşamazsanız planlar suya düşüyor. Kalabalık olmayan zamanların dezavantajı diyelim . Neyse ki bizim kendi imkanlarımız dahilinde gitme şansımız oldu. Bir tek gece gitmemiş olduk.

Yanartaş’a ulaşmak için 1 km kadar tırmanacağımız söylendi. Hala 1 km olup olmadığından şüpheliyiz. Neyseki yeni yerler görmenin motivasyonuyla bir çırpıda çıktık.

Yanartaş anlatıldığı kadar var. Eminim gece daha da güzel görünür.

Son olarak Çıralı kasım ayına göre oldukça renkliydi,biz şahsen bir daha gitmeyi şimdiden düşünüyoruz.

Myra Antik Kenti/Demre

Aziz Nikolas’ın piskoposluk yaptığı yerde kurulu olan Myra bir Likya Kentidir. Adı "Yüce Ana Tanrıça'nın yeri" anlamına gelen kent şanını Ortaçağ boyunca sürdürmüştür ancak sonrasında zapt edilmiştir. Demre’ye kadar gelmişken mutlaka görülmeli.

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim)

08:00 – 19:00

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan)

08:00 – 17:00

Giriş: 20 TL

Müze kart geçerli.

St. Nikolas Kilisesi (Noel Baba Kilisesi)/Demre

Sevgili navigasyonlara ve uygulamalara göre St.Nikolas ve Noel baba kilisesi farklı konumlarda görülmekte ancak aldanmayınız. Aynı kilise iki şekilde de anılmaktadır. Tabi araştırıp gidenler bu sorunu yaşamayacaktır. Bu konuda yardımcı da olabiliriz aslında. Aziz Nikolas aslında Noel baba olarak da bilinmekteymiş.

Yaz Dönemi (15 Nisan – 2 Ekim)

08:00 – 19:00

Kış Dönemi (3 Ekim – 14 Nisan)

08:00 – 17:00

Giriş: 20 TL

Müze kart geçerli.

Alternatif Antalya gezimize tahmin edilmesi zor olmayan bir yerden devam ettik. Kendimize uygun kalacak bir yer seçemeyince bildiğimiz sevdiğimiz yer en iyisidir deyip soluğu Kaş’ta aldık. Kaş şaşırtmadı ve her mevsim güzel olduğunu bize kanıtlamış oldu.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz Kaş rehberi dışında neler yaptık derseniz:

Biraz yemeli içmeli ve dinlenmeli oldu bu defa.

Yarımada turu yaptık.

Hidayetin Yeri'ne gittik. İçimizden bazı cengaverler deniz de buldu kendini :D

Bi Lokma’nın kahvaltısını denedik. Sevdik.

Nereid’de rakı, balık, meze yaptık. Porsiyonları küçük bulduk. Ama yalan yok selanik cacığı, levrek simit ve nar salatasının tadını pek bi sevdik.

Noel Baba’da şarap içtik ikramları ve ilgileriyle kalbimizi kazandılar.

Kaş Marina’da yaptığımız kahvaltı ile Kaş’a veda ettik.

Kasım ayının sonlarına yaklaşmışken havanın serinliği ve sürpriz yağmurlar sebebiyle çoğu mekan kapalı. Gitmeden aramanız tavsiye edilir.

Son olarak tüm gezerek geldiğimiz yolu bir çırpıda döndük ve Antalya Kaleiçine geldik. Son derece turistik ve canlı olduğunu söyleyebilirim. Uğranması gereken bir yer.

Son durak tahmin edersiniz ki hava alanı oldu. Hareketli geçen kısa kaçamak çok dinlendirmese de, kafa dağıtmaya yardımcı oldu.

bottom of page